Salade met gegratineerde geitenkaas en crème van rode biet
4 couverts
15 minuten
vegetarisch
Ingrediënten
- 320 gr geitenkaas
- 20 gr rietsuiker
- 20 gr zeezout
- 5 ml aceto balsamico
- 1 st winterpeen
- 120 gr gekookte biet
- 10 ml rode wijnazijn
- 10 gr gedroogde zonnebloem pit
- 30 ml sushi azijn
- 3 gr sosa bietenpoeder
- 100 gr mesclun
- 30 ml dressing
Bereidingswijze
- Doe de rode biet in de keuken machine en draai deze door tot een gladde crème.
- Voeg beetje voor beetje een paar druppels Aceto Balsamico erbij en een scheutje rode wijn azijn.
- Snijd met een dunschiller flinter dunne plakken wortel.
- Leg deze wortel slierten vervolgens in de sushi azijn totdat de goed zijn gemarineerd.
- Strooi een laagje suiker boven op een plak geitenkaas en karamelliseer deze met een gasbrander.
- Doe de geitenkaas voor circa 3 minuten in de oven op 170 graden.
Bordopmaak
- Maak de sla aan met de dressing en leg deze in het midden van het bord neer.
- Leg daarop de op de zoetzure wortel.
- Haal de geitenkaas uit de oven en leg deze boven op de mesclun.
- Garneer het gerecht af met een met een beetje Aceto boven op de geitenkaas.
- Strooi op he laatst een beetje bieten poeder en geroosterde pompoen zaad over het gerecht heen.
Bestel ingrediënten