Salade gerookte zalmforel met asperges en kwarteleitjes
4 couverts
45 minuten
Ingrediënten
Gerookte zalmforel:
- 400 gr zalmforel (1 st)
- 400 gr rookmot
Asperges:
- 200 gr Hollandse asperges
- 200 gr groene asperges
- 2 gr bladpeterselie
- 1 gr knoflookteentjes
- 160 ml olijfolie
- 250 ml water
- 250 ml witte wijn azijn
- 2 gr zout
Croutons:
- 120 gr wit casinobrood
- 1 gr knoflookpulp
- 6 ml olijfolie
- 1 gr Provençaalse kruiden
- 1 gr zeezout
- 1 gr witte peper
Salade:
- 150 gr mesclun
- 10 plukjes frisee sla
- 50 gr bosui
- 1 st avocado
- 140 gr romanesco
- 160 gr zoete rode punt paprika
- 150 gr tomatenmix
- 40 gr groene olijven zonder pit
- 1/5 bakje eetbare bloemen
- 4 st kwarteleitje
Bereidingswijze
- Spoel de zalmforel schoon en dep droog. Leg de vis met ca. 100 gram rookmot in een rookkast, steek de mot aan en rook de vis tot de mot opgebrand is. Gaar de vis ca. 30 minuten verder in de oven op 62°C. Laat afkoelen en pluk er chunks van.
- Schil de Hollandse asperges. Snijd het onderste stukje van de asperge af (2-3 cm). Leg de asperges in een brede pan en zet ze met koud water onder. Voeg wat zout en suiker toe en eventueel een klontje roomboter.
- Snij croutons in het gewenste formaat. Meng de knoflookpulp, kruiden en olie en doe bij de croutons. Bak ze ca. 12 minuten in de oven op 150°C.
- Bedek de Hollandse asperges met een schone theedoek, zodat ze niet boven komen drijven. Zet de pan op het vuur en breng de asperges aan de kook. Zodra ze koken zet je het vuur laag en laat je de asperges nog 6-8 minuten zachtjes doorkoken.Controleer of de asperges gaar zijn door er met een vork in te prikken of haal met een vork 1 asperge eruit en laat deze balanceren op de vork. Buigt de asperge iets door dan zijn ze gaar.
- Pluk, was en droog de slasoorten. Snij de bosui in ringetjes. Maak de avocado schoon en snij in partjes op het gewenste formaat.
- Maak de romanesco schoon en blancheer deze. Blancheer de groene asperges. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en gril de paprika in een grillpan. Snij de asperges door de helft. Kook de kwarteleitjes ca. 3 minuten in kokend water. Laat afkoelen pel de eitjes en snij ze doormidden.
- Laat de olijven uitlekken en snij deze in ringen. Was de tomaatjes en snij ze doormidden.
Bestel ingrediënten