Saté van kippendij met gegrilde little gem en een Indonesische dressing
4 personen
30 minuten
Ingrediënten
Dressing:
- 50 gr geroosterde pinda’s
- ½ bos verse koriander
- 100 gr stevige tofu, uitgelekt
- 1-2 eetlepels sambal oelek (naar smaak)
- 4 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels kokosolie
- 2 eetlepels limoensap
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels honing
- 100 ml kokosmelk
- Zout en peper, naar smaak
Saté:
- 12 kipsatéstokjes
Little Gem:
- 2 little gems
- 4 eetlepels kokosolie
- Zout, naar smaak
Overig:
- Atjar
- Cassave kroepoek
Bereidingswijze
Dressing Voorbereiden:
- Snijd de tofu in kleine blokjes.
- Verhit een beetje olie in een pan en bak de tofu tot deze goudbruin en krokant is. Laat vervolgens afkoelen.
- Verwarm de kokosolie en kokosmelk in een pan op laag vuur.
- Doe de sojasaus in een kom en voeg de gehakte pinda’s, knoflook, limoensap, honing, sambal oelek en de warme kokosolie en kokosmelk toe. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg de gehakte koriander en afgekoelde tofu toe. Breng op smaak met zout en peper.
Kipsaté:
- Grill de kipsaté op een hete barbecue of grill(pan) tot ze gaar en goudbruin zijn, ongeveer 10-12 minuten, regelmatig draaien.
Gegrilde Little Gem:
- Halveer de little gems in de lengte.
- Marineer de little gem met kokosolie en zout.
- Grill de little gem op de barbecue of grillpan voor ongeveer 5 minuten, regelmatig draaien, tot ze een mooie grillstrepen hebben en licht gekarameliseerd zijn.
Bordopmaak
- Plaats de gegrilde halve little gem aan één kant van het bord en leg er wat atjar en cassave kroepoek op of naast.
- Leg de kipsaté spiesen decoratief in het midden van het bord.
- Lepel wat van de Indonesische dressing in een klein kommetje of direct op het bord naast de saté.
Bestel ingrediënten