Schorseneer Fritto met raapsteel pesto
4 personen
30 minuten
vegetarisch
vegan
Ingrediënten
Ingrediënten fritto:
- 1 kg schorseneer
- 300 g batter mix
- 10 g kruidenmix
Ingrediënten pesto:
- 400 g raapsteel
- 150 ml olijfolie
- 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 75 g pijnboompitten
- Snufje zout
Ingrediënten Italiaanse kruidenzout:
- 15 g zout
- 10 g Italiaanse kruidenmix
Bereidingswijze
Bereidingswijze schorseneer fritto:
- Schil de schorseneer en snijd ze in gelijke stukken van ongeveer 5 cm.
- Kook ze beetgaar in ruim gezouten water.
- Meng de gekookte schorseneerstukken in een kom met de battermix en kruidenmix.
- Frituur de schorseneerstukken op 170 °C tot ze goudbruin zijn.
Bereidingswijze Raapsteel Pesto:
- Blancheer de raapsteel kort, laat afkoelen in ijswater en knijp goed uit.
- Rooster de pijnboompitten gedurende 5 minuten op 180 graden.
- Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een smeuïge pesto.
Bereidingswijze Italiaanse kruidenzout:
- Maal de kruiden en het zout fijn in een blender.
Bordopmaak
-
Leg de gefrituurde schorseneer dwars in het midden van het bord.
-
Drappeer de pesto erbovenop.
Bestel ingrediënten