Schorseneer Jorim met gember, soja en sesam
4 personen
30 minuten
vegetarisch
vegan
Ingrediënten
- 500 g schorseneer, geschild en in halve maan vorm gesneden
- 50 g ui, fijngehakt
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 4 el suiker
- 50 ml water
- 50 ml sojasaus
- 3 tl sesamzaadjes
- 3 el sesamolie
- 1 rode peper, fijngehakt
Bereidingswijze
- Schil de schorseneer en was het schoon. Snijd het in halve maan vorm.
- Hak de ui, knoflook en rode peper fijn. Fruit ze aan in olie samen met de schorseneerstukjes.
- Voeg suiker, knoflook en gember toe en bak mee tot er een glazig laagje ontstaat.
- Voeg water en sojasaus toe. Laat het geheel zachtjes stoven totdat de schorseneer gaar is en het vocht is verdampt.
- Maak het gerecht af door 2 druppels sesamolie toe te voegen.
Bordopmaak
- Serveer de Gamja Jorim in een diepe kom en garneer met sesamzaadjes.
Bestel ingrediënten