Sous-vide gegaarde buikspek met rode kool en pommes mousseline
1 couvert
Ingrediënten
- 50 gr buikspek gegaard
- 50 gr rode kool
- 40 gr shiitake
- 60 gr aardappel puree
- 20 ml slagroom
- 1 gr peterselie
- 10 ml witte truffel olie
- 4 ml basilicum olie
- 40 ml vegan jus
Bereidingswijze
- Verwarm de slagroom en voeg hier de aardappel puree aan toe.
- Maak vervolgens de puree af met de witte truffel olie en zeef de puree door een fijne zeef heen, zodat het een mooi gladde puree wordt.
- Stop de puree in een spuitzak en houd deze warm.
- Snijd de buikspek in mooie strakke blokjes en bak de buikspek krokant aan beide kanten.
- Bak de shi-take paddenstoelen in een koeken pan. Wanneer de paddenstoelen bijna gaar zijn, blus de paddenstoelen dan af met de vegan jus en reduceer de saus tot gewenste dikte.
- Verwarm de rode kool.
Bordopmaak
-
Leg in het midden van het bord de gebakken buikspek.
-
Spuit de puree in 3 grote stippen rondom de gebakken buikspek heen.
-
Maak met een lepel 2 canellen met rode kool en leg deze naast de aardappel puree.
-
Drapeer de saus met daarin de gebakken paddenstoelen over de krokante buikspek heen.
-
Maak het gerecht af met de basilicum olie en verse peterselie.
Bestel ingrediënten