Sous-vide gegaarde eendenborst met kersen en crème van pompoen
1 couvert
Ingrediënten
- 1 st Canette
- 20 gr mini mais
- 60 gr paksoi
- 15 gr amarene kersen
- 20 gr lotus wortel
- 40 gr pompoen puree
- 0,5 gr maldon zout flakes
- 10 ml frambozen azijn
- 50 ml vegan jus
- 5 gr weerribben roomboter
- 2 gr adji cress
Bereidingswijze
- Snij de eend op de vetkant kruislings in zodat er een raster ontstaat.
- Snijd de paddenstoelen in vieren en maak de paksoi schoon en snijd deze in kleine stukken.
- Schil de lotus wortel en snij er met de snij machine een dunne plak van in de breedte. Frituur de lotus wortel krokant.
- Doe de kersen in een steelpan en voeg de frambozen azijn en vegan jus er aan toe.
- Braad de eend in een pan en geef de eend vervolgens en tik in de oven voor circa 3 minuten.
- Bak vervolgens de paddenstoelen gaar en stoof de paksoi gaar. Maak het geheel op smaak met zout en peper.
- Verwarm de mini mais in een steelpan met een beetje boter, water, zout en peper
- Verwarm de puree van pompoen en stop deze in een spuitflesje.
Bordopmaak
-
Leg in het midden van het bord de gestoofde paksoi met daarboven op de gebakken paddenstoelen.
-
Spuit de pompoen puree naast de groenten.
-
Snijd vervolgens de eendenborst in de lengte en leg deze bovenop de groeten.
-
Drapeer de kersen saus over de eend heen.
-
Maak het gerecht af met de gefrituurde lotus. En garneer het af met de adji cress.
Bestel ingrediënten