Sous-vide gegaarde kalfssukade met Chinese kool en gefrituurde ui
1 couvert
Ingrediënten
- 150 gr sous-vide gegaarde kalfssukade
- 25 gr ui
- 15 gr battermix
- 2 bladeren Chinese kool
- 0,5 st sinaasappel
- 50 ml bouillon
- 50 ml rode wijnsaus
Bereidingswijze
- Verwarm de rode wijnsaus in een steel pan.
- Verwarm de kalfssukade in een pan met heet water.
- Maak de Chinese kool schoon door middel van de onderkant van de kool er af te snijden en de bladeren in ze geheel af te breken.
- Zet de groente bouillon op het vuur en knijp hier het sap van een halve sinaasappel in uit.
- Stoof de bladeren al dente in de sinaasappel bouillon en maak de kool op smaak met zout en peper.
- Maak de uien schoon en snijd er halve ringen van.
- Haal de uien ringen door de battermix heen. Klop deze vervolgens goed af en frituur de uien goudbruin in circa 3 minuten op 170 graden Celsius.
- Wanneer de sukade warm is haal deze door de rode wijn jus heen zodat deze helemaal bedekt is met saus.
Bordopmaak
-
Leg de bladeren van de Chinese kool aan de zijkant van het bord.
-
Plaats half tegen de bladeren de sous vide gegaarde kalfssukade.
-
Boven op de sukade komt de gefrituurde uien.
-
Drapeer een beetje rode wijn saus op het bord
Bestel ingrediënten