Spinazie à la crème soep met ei en croutons van brioche
10 personen
30 minuten
vegetarisch
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Debic.
Ingrediënten
- 200 gram spinazie
- 100 gram sjalotten
- 15 gram knoflook
- 2 liter groentebouillon
- 100 ml Debic Bakken en Braden
- 1 liter Debic kookroom Original 20% zout
- Snijd de knoflook en sjalotten fijn en zweet beide aan in de Debic Bakken en Braden.
- Voeg de groentebouillon toe en de kookroom en kook in tot 2 liter.
- Cutter fijn in de blender, passeer door een fijne zeef en breng verder op smaak met zout en peper.
- Breng de eieren op kamertempratuur en kook deze 6 minuten in kokend water.
- Koel direct terug in ijswater.
- Pel de eieren en warm à la minute op.
Bordopmaak
- Verwarm de basisroomsoep en voeg a la minute de groentepuree toe.
- Breng op smaak met zout en schuim de soep op met de staafmixer.
- Dresseer de eieren en de croutons in de borden en schenk de schuimige soep ernaast.
Bestel ingrediënten