Super spareribs met een lak van honing, sambal en gember
4 couverts
4 - 6 uur
Ingrediënten
Spareribs:
- 4 st varkensspareribs (à ca. 500 gram p.p)
Kookvocht spareribs:
- 30 gr bruine basterdsuiker
- 10 gr zout
- 25 ml honing
- 15 gr uienpoeder
- 4 gr gemalen komijnzaad
- 125 gr sambal oelek
- 120 ml ketjap manis
- 10 ml worcestershire saus
- 15 gr scherpe mosterd
- 5 teentjes verse knoflook
- 2 liter water
Lak spareribs:
- 40 ml honing
- 1 gr nasikruiden
- 30 gr sambal oelek
- 220 ml ketjap manis
- 30 ml gembersiroop
- 30 ml hot ketchup
- 30 gr satésaus pasta
- 2 teentjes verse knoflook
Bereidingswijze
Mise en place, ca. 24 uur van tevoren:
- Ontdooi de spareribs. Als de spareribs ontdooid zijn, verwijder het harde buikvlies.
- Breng water aan de kook, voeg alle ingrediënten toe en kook hier ca. 1½ uur de spareribs in.
De lak:
- Hak de knoflook, en meng vervolgens alle ingrediënten tot een gladde massa.
- Smeer de spareribs in met de lak.
Verwarmen:
- Plaats de ribs in het ribrack op de barbecue.
- Lak ze tijdens het roosteren meerdere malen tot ze warm en goudbruin zijn.
Wijntip
Barramundi 2019 Shiraz Victoria Australie
Deze wijn is gemaakt van 100% Syrah druiven en rijpt gedurende zes maanden in nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten. Hierdoor ontstaat een volle, zachte wijn met smaken van rijpe pruimen, chocolade, kruiden en vanille.
Bestel ingrediënten