Taartje met kreeft en gravad lachs, avocado en lavas crème
4 couverts
40 minuten
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 levende kreeft
- 200 gr gravad lachs
- 4 takjes dille
- 200 gr huzaren salade
- 1 avocado
- 50 gr Griekse yoghurt
- 3 ml sushi azijn
- sap van 1 halve limoen
- 2 takjes lavas
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 220°C. Steek bladerdeeg plakjes uit in een rondje en prik kleine gaatjes met een vork in het bladerdeeg. Bak de bladerdeeg rondjes in de oven voor 20 á 25 min. Leg de bladerdeeg tussen twee bakmatjes in de oven zo blijft de bladerdeeg plat blijft tijdens het bakken.
-
Breng water aan de kook met zout. Doe een mes door de kop van de kreeft en kook deze 7 minuten en spoel koud. Maak de kreeft schoon.
-
Doe de avocado, Griekse yoghurt, sushi azijn, limoensap, lavas en peper en zout in de blender en mix glad. Doe de crème in een spuitzak.
Bordopmaak
- Beleg de bladerdeeg rondjes met een laagje huzarensalade.
- Maak een roosje van de gravad lachs leg die schuin op de salade op de andere helft leg je de schoongemaakte kreeft.
- Zet stippen van de avocado crème tussen de kreeft.
- Garneer het geheel af met een takje dille.
Bestel ingrediënten