Thaise Auberginecurry met kwarteleitjes en zoete aardappelfriet
10 personen
30 minuten
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Aviko.
Ingrediënten
- 1 zak Aviko Sweet Potato Fries (2270 g)
- 4 el zonnebloemolie
- 100 g Thaise rode currypasta
- 3 aubergines, in blokjes
- 1 l kokosmelk
- 500 g kikkererwten (uit blik), afgespoeld en uitgelekt
- 40 kwarteleitjes
- ½ bosje (Thaise) basilicum
- olie om te frituren
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een wok. Fruit de currypasta tot de geur vrijkomt. Voeg de aubergine toe en bak 5 minuten mee.
- Schenk de kokosmelk erbij en breng tegen de kook. Draai het vuur laag, voeg de kikkererwten toe en stoof de auberginecurry nog 5 minuten.
- Kook de kwarteleitjes in 4 minuten hard. Laat ze onder stromend koud water schrikken en pel ze.
- Verhit de frituurolie tot 175 ºC. Bak de zoete aardappelfriet in porties in de hete olie in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Laat de frites even uitlekken op vetvrij papier en bestrooi ze daarna met wat fleur de sel.
- Verwarm intussen de auberginecurry eventueel opnieuw. Voeg de kwarteleitjes toe en warm 2-3 minuten mee.
- Schep de auberginecurry in 10 kommen en garneer met de basilicumblaadjes. Serveer met de zoete aardappelfrites.
Bestel ingrediënten