Tiramisu met een twist met mandarijnenchips en een gel van amaretto
4 couverts
1 uur
Ingrediënten
Spongecake:
- 80 gr boter
- 3 st eieren
- 90 gr suiker
- 75 gr bloem
- 25 gr koffie
- 5 gr koffielikeur
Flexibele chocolade:
- 50 gr glucose
- 180 gr honing
- 3 gr agar-agar
- 6 gr gelatine
- 260 gr pure chocolade
- 600 gr room
- 2 gr zout
Amaretto gel:
- 200 dl amaretto
- 10 gr agar-agar
Mascarpone mousse:
- 100 dl slagroom
- 200 gr mascarpone
Mandarijnenchips:
- 1 st mandarijn
- 100 ml suikerwater
Overig:
- 4 st lange vingers
- 1 bakje honing cress
Bereidingswijze
Spongecake:
- Laat de boter smelten en meng de eieren, suiker, bloem, koffie en de koffielikeur met elkaar en doe dit in een siffon met twee kiddepatronen.
- Pak een kartonnen beker en prik hier aan de onderkant enkele gaatjes in. Spuit vervolgens de massa uit de siffon hierin.
- Doe het bekertje met de massa vervolgens voor 1 minuut in de magnetron op 650 watt.
Flexibele chocolade:
- Doe de chocolade en de uitgebloeide gelatine in een aparte kom en zet deze opzij.
- Voeg in een middelgrote pan room, honing, glucose, zout en agar toe en roer dit goed door elkaar.
- Zet de pan op het vuur en breng het geheel onder voortdurend roeren gedurende 2 minuten aan de kook om de agar te activeren. Giet het vervolgens in een kom.
- Giet het roommengsel over de chocolade en klop het geheel op tot de chocolade gesmolten en gecombineerd is.
- Giet het warme mengsel in een schone slee voor ongeveer twee uur zodat het stevig wordt.
Amaretto gel:
- Breng de amaretto aan de kook en los de agar hierin op. Giet het over in een kom en laat dit goed afkoelen.
- Draai dit vervolgens door totdat je hier een mooie gel van hebt.
Mascarpone mousse:
- Meng de slagroom en mascarpone met elkaar en sla het op tot een lobbige massa zodat je een mooie quenelle kan maken.
Mandarijnenchips:
- Snijd de mandarijn in dunne plakken op de snijmachine en haal die door het suikerwater.
- Leg deze op een bakmatje en droog ze voor 8 uur op 70 graden.
Bordopmaak
- Snijd een dunne plak van de chocolade en leg deze als een slinger op het bord.
- Leg hier de spongecake omheen en spuit hier speels de amaretto gel omheen.
- Maak een quenelle van de mascarpone en doe dit op de chocolade in het midden van het bord.
- Steek de mandarijnenchips in de chocolade en maak het geheel af met de honing cress en de crumble van lange vingers.
Bestel ingrediënten