Tiramisu met cantuccini en Licor 43 baristo
4 couverts
90 minuten
Ingrediënten
- 5 gr cacaopoeder
- 100 gr poedersuiker
- 200 ml ongezoete slagroom
- 65 gr eigeel of 2 eidooiers
- 200 gr mascarpone
- 300 gr cantucchini
Koffiegelei:
- 30 ml Licor 43 baristo
- 270 gr oploskoffie
- 6 gr gelatine
- 270 ml water
Bereidingswijze
- Bereid de koffie en voeg de Licor 43 Baristo toe. Verwarm het en kook het iets in tot het de gewenste smaak heeft. Los de gelatine op in de koffie en laat deze dan afkoelen op kamertemperatuur.
- Voeg de mascarpone toe aan de helft van je koffie/Licor 43 Baristo mengsel en roer het tot een glad geheel.
- Klop de slagroom lobbig en spatel dit voorzichtig door het mengsel.
- Klop het eigeel luchtig met de poedersuiker en spatel dit er voorzichtig door.
- Besprenkel de cantuccini met de andere helft van je koffie/Licor 43 Baristo mengsel.
- Hou enkele koekjes apart voor de garnering, met de rest bouw je de tiramisu op in een glas.
- Doe onderin het glas wat van de tiramisu en zet dit een uur in de koelkast om op te stijven.
- Haal het glas na een uur uit de koelkast en leg wat in koffie/Licor 43 Baristo gemarineerde cantuccini op de tiramisu. Schep daar weer een dun laagje mousse op. En laat ook dit weer een uur opstijven in de koelkast.
- Schenk er vervolgens een dun laagje koffie op de tiramisu.
- Herhaal deze stappen totdat er voldoende mooie laagjes in het glas te zien zijn.
Bordopmaak
- Bestrooi de toplaag met cacaopoeder en steek hier een apart gehouden cantuccini in.
Bestel ingrediënten