Tokyo Shoyu Ramen met kippendij, paksoi en zeewier
4 couverts
30 minuten
Ingrediënten
- 2 st shoyu ramen soup
- 4 st eieren
- 125 gr noedels
- 4 stengels bosui
- 4 st kippendij
- 4 cl sojasaus
- 4 st paksoi
- 4 gr bonito
- 4 bl zeewier
- 8 st bamboe
- 2 gr sesamzaad
Bereidingswijze
- Breng langzaam de bouillon aan de kook en voeg hier de kippendijen en de bonito vlokken aan toe. Laat het geheel langzaam garen in de bouillon totdat deze gaar is. Haal de kip eruit en snijd deze in dunne plakken.
- Breng een pan water aan de kook en kook hier de eieren 5 minuten lang. Schrik de eieren in koud water en pel deze vervolgens. Snijd de eieren in de lengte door het midden.
- Kook de noedels in een pan met ruim kokend water.
- Snijd de bosui in mooie ragfijne ringen.
- Maak de paksoi schoon en snijd deze in vieren. Blancheer de paksoi kort in kokend water met zout.
- Voeg de soja saus toe aan de bouillon naar eigen smaak.
Bordopmaak
- Doe de noedels in een diepe kom en voeg hier de bouillon aan toe. Leg boven op de noedels de bamboescheuten, de bosui en de paksoi.
- Leg het gekookte ei met het eigeel naar boven in de bouillon en leg hier de kip naast.
- Garneer het gerecht af met geroosterd sesamzaad.
Bestel ingrediënten