Tomatensoep met Spaanse tortilla, gerookte paprika met chorizo op basis van tomatensoep
4 couverts
35 minuten
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Knorr.
Ingrediënten
- 30 ml olijfolie
- 120 gr witte uienblokjes
- 240 gr brunoise van rode paprika
- 4 gr gerookte paprikapoeder
- 2 lt water
- 120 gr Knorr Tomatensoep Poeder
- 600 gr tortilla
- 200 gr chorizo
- 2 st rode punt paprika
- 180 gr ricotta kaas
- 1 bakje adji cress
- 1 gr chili flakes
Bereidingswijze
- Verwarm de olie.
- Smoor de ui samen met de rode paprika en het gerookte paprikapoeder.
- Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.
- Voeg al roerend het afgewogen soeppoeder toe.
- Kook de soep gedurende 10 minuten rustig door.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een blender.
- Snijd de Spaanse tortilla in blokjes en frituur ze krokant.
- Snijd de chorizo in fijne brunoise en bak ze krokant in wat olie.
- Blaker de rode paprika in de oven of boven een gaspit, pel deze en snijd ze in stukjes.
Bordopmaak
- Verdeel de tortilla samen met de paprika over de kommen en schep de soep erop.
- Schep de ricotta en de chorizo erop en garneer met de adji cress en chili flakes.
Bestel ingrediënten