Torta pascualina hartige spinazie taart
4 couverts
1 uur
vegetarisch
Ingrediënten
- 750 gr spinazie
- 1 st ui
- 2 tenen knoflook
- 130 gr parmezaanse kaas
- 10 st eieren
- 300 gr ricotta
- 1 st nootmuskaat
- 60 gr zongedroogde tomaat
- 350 gr bladerdeeg
Bereidingswijze
- Snipper de ui en de knoflook.
- Zet de ui en de knoflook aan en bak de spinazie heet aan in de pan.
- Kook 3 eieren, pel deze en halveer ze.
- Gooi vervolgens de spinazie op een zeef en laat het vocht goed uit lekken.
- Rol het bladerdeeg uit, bekleed de springvorm met bloem van binnen en leg het bladerdeeg erin. Zorg ervoor dat je ruim bladerdeeg neemt want de taart wordt aan de bovenkant ook afgedekt.
- Meng bij de spinazie de Parmezaanse kaas, gesneden zongedroogde tomaat, ricotta en de eieren.
- Breng het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Leg het mengsel in de bakvorm.
- Druk vervolgens de gekookte eieren in het mengsel.
- Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en smeer aan de bovenkant het geheel in met een losgeklopt ei.
- Bak de taart af voor circa 35/40 minuten op 175 graden.
Bestel ingrediënten