Tournedos met pompoen crème, peulen en mini mais
4 couverts
45 min
Ingrediënten
- 2 st tournedos
- 100 gr peulen
- 40 gr mini mais (4 halve)
- Half bakje vene cress
Pompoen crème:
- 250 gr pompoen
- 50 gr room
- peper en zout naar smaak
Pompoenjus:
- 200 ml gevogelte fond
- 50 gr uien
- 50 gr pompoen (de schil van de gepofte pompoen van de crème)
Bereidingswijze
- Rooster de pompoen ongeveer een half uur op de barbecue. Zodra deze gaar is kun je de binnenkant van de pompoen fijn draaien met de room en op smaak brengen met peper en zout. Gebruik de schil later in de jus.
- Rooster de uien op de barbecue en zet deze samen in een pan/schaal met de kippen fond en de schil van de pompoen. Laat dit ongeveer een uur trekken zodat de kippenfond ongeveer voor de helft is in gekookt. Zeef daarna het geheel en breng het eventueel nog op smaak met peper en zout.
- Gril (of bak) de tournedos op de barbecue. Voor de gewenste garing gebruik een kerntemperatuur meter. Snij de tournedos daarna door de helft.
- Rooster de peulen en de mini mais ook op de barbecue.
Bordopmaak
- Schenk in het midden van het bord een spiegeltje van de pompoen crème. Plaats daarop de peulen en de mini mais. Leg schuin erover heen de (door de helft gesneden) tournedos. Napeer de saus er omheen en garneer het geheel af met een paar blaadjes vene cress.
Bestel ingrediënten