Truffel linguine met paddenstoelen en Grana Padano
4 couverts
20 minuten
vegetarisch
Ingrediënten
- 300 gr linguine
- 350 gr paddenstoelen
- 2 tenen knoflook
- 1 sjalot
- 3 gr tijm
- 5 gr bosui (gesneden in ringen)
- 200 ml kookroom
- 60 gr geraspte Grana Padano
- 3 gr rucola
- Truffel tapanade
- Truffelolie
- Peper/zout
Bereidingswijze
- Kook de linguine al dente in ruim water met zout. Giet af en druppel er een klein beetje truffelolie overheen.
- Pel en snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.
- Voeg de paddenstoelen bij de gefruite sjalot en bak kort mee.
- Breng de paddenstoelen op smaak met tijm en peper en zout.
- Voeg de kookroom toe en laat de paddenstoelen roomsaus iets inkoken.
- Hak de peterselie fijn en meng dit door de saus.
- Meng de linguine met de paddenstoelen roomsaus en voeg naar smaak de truffel tapanade en olie toe, en verdeel het over de borden.
Bordopmaak
- Garneer de linguine met lekker veel Grana Padano, wat extra peterselie en ringentjes bosui.
Bestel ingrediënten