Truffelaardappel stamppot met andijvie, hazelnoot en ambachtelijke rookworst
4 personen
45 minuten
Ingrediënten
- 800 gr truffelaardappel
- 100 gr crème fraîche
- 50 ml kookroom
- 50 gr roomboter
- Zout
- 200 gr andijvie
- 40 gr hazelnoten
- 500 gr rookworst
- 80 ml jus
- Afilla cress (optioneel)
- Stamppotstamper
Bereidingswijze
- Schil de truffelaardappelen en kook ze in ruim gezouten water gedurende circa 25 minuten.
- Rooster de hazelnoten 7 minuten op 180 graden.
- Laat de gekookte truffelaardappelen uitlekken in een zeef.
- Voeg de crème fraîche, gesmolten roomboter, kookroom, zout en andijvie toe aan de uitgelekte aardappelen. Stamp het geheel met een stamppotstamper tot een smeuïge stamppot.
- Verwarm de rookworst in een pan met kokend water en snijd het in schuine plakken.
- Verwarm de jus.
Bordopmaak
- Leg in het midden van het bord een portie van de truffel-aardappelstamppot. Strooi de grof gehakte hazelnoten eroverheen.
- Snijd de rookworst in plakjes en leg ze neer als een waaier op de stamppot.
- Schenk de warme jus over de stamppot.
- Garneer het geheel naar wens met Afilla cress voor een frisse touch.
Bestel ingrediënten