Truffelrisotto met paddenstoelen en granaatappel
4 couverts
45 minuten
vegetarisch
Ingrediënten
- 20 gr rucola
- 20 gr granaatappelpitten
- 50 gr paddenstoelen
- 30 gr black bussumer
Truffelrisotto:
- 40 ml witte wijn
- 2 gr peper wit gemalen
- 12 gr groentebouillonpoeder
- 135 gr risottorijst
- 310 ml water
- 80 gr Parmigiano Reggiano
- 20 gr truffel (of meer naar smaak)
- 45 gr gesnipperde ui
- 5 gr knoflook
- 40 ml crème fraîche
Bereidingswijze
- Fruit de ui, knoflook en de tijm.
- Voeg de risotto toe en fruit alles nog even aan.
- Blus de risotto af met witte wijn.
- Voeg al roerend de warme bouillon aan de risotto toe totdat het vocht niet meer wordt opgenomen en de rijst mooi beetgaar is.
- Rasp de Parmigiano Reggiano, meng dit door de risotto en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Roer als laatste de roomboter en truffel door de risotto.
- Snijd de paddenstoelen in plakjes en bak ze goudbruin in een koekenpan.
- Maak de rucola eventueel aan met wat olijfolie.
- Rasp de Parmigiano Reggiano en strooi dit op bakpapier of op een siliconen matje.
- Bak de kaas zo’n 6 á 7 minuten in de oven op 180°C tot er krokante kaaskoekjes zijn ontstaan.
Bordopmaak
- Schep de risotto in een diep bord.
- Verdeel hier de paddenstoelen over. Leg hier een hoopje rucola bovenop en daarop het kaaskoekje.
- Strooi tot slot wat granaatappelpitjes speels over het bord.
Wijntip
Domaine 2018 Klipfel Pinot Noir
Pinot Noir d'Alsace kan variëren van een lichte, soepele, helderrode wijn met de vrolijke smaak van viooltjes, frambozen en kersen, tot een vollere wijn, die op eikenhout is gerijpt.
Bestel ingrediënten