Vegan BBQ platter met onder andere bloemkool, bimi, mais en aubergine
4 couverts
1 uur
vegan
Ingrediënten
- 1 st bloemkool
- 8 st bimi
- 2 st gekookte mais
- 4 st groentespiezen
- 1 st zoete ui
- 1,5 kg wilde tomaten
- 2 st aubergine
- 6 st groene asperges
- 3 tenen knoflook
- 0,5 bos kervel
- 0,5 bos peterselie
- 3 takken tijm
- 3 takken rozemarijn
- 40 ml olijfolie
- 4 gr grof zeezout
- 2 gr zwarte peper
Bereidingswijze
- Snijd de bloemkool over de lengte door het midden en leg deze aan de zijkant op de barbecue. Rooster deze mooi om en om zodat deze mooi goudbruin wordt.
- Marineer de groentespiezen met olijfolie en zout en leg deze op de grill.
- Snijd de aubergine door het midden en kerf deze in de lengte in. Doe dit vervolgens ook in de breedte zodat er een raster ontstaat. Zout de aubergines op de vlees kant en laat het voor ongeveer 15 minuten intrekken.
- Na 15 minuten zie je het vocht uit de aubergines lopen, spoel dit met een beetje water af en dep de aubergines droog.
- Snijd de achterkant van de asperges en bimi af.
- Maak de uien schoon en halveer deze. Pak deze vervolgens in met olijfolie en zout, en leg deze op de barbecue.
- Haal met een dun mesje de kroontjes van de tomaten af en marineer de tomaten met zout, peper, olijfolie, rozemarijn en tijm.
- Marineer de groene asperges, aubergine, bimi en de gekookte mais met olijfolie, zout, peper, gehakte knoflook, tijm en rozemarijn.
- Grill het geheel mooi beetgaar op de barbecue.
- Hak de kervel en de peterselie fijn en voeg deze gehakt toe aan de groenten als deze bijna klaar zijn.
Serveerwijze
- Serveer de groenten op een mooi grote schaal en dresseer de groenten soort bij soort.
- Steek hier verse kruiden in en garneer af met gehakte verse kruiden.
Bestel ingrediënten