Vegan burger met gefrituurde aubergine rode kool en krokante ui
4 couverts
15 minuten
vegan
Ingrediënten
- Vegan hamburgers
- Vegan hamburger broodjes
- 80 gr uien gefrituurd
- 160 gr aubergine
- 12 gr rode kool
- 8 gr rucola
- 80 gr mayonaise
Bereidingswijze
- Snijd de aubergine in 8 plakken en doe er royaal zout en peper overheen.
- Laat de aubergine een uur in de pekel zitten en spoel vervolgens de aubergine af.
- Frituur nu de aubergine voor 3 minuten op 180 graden.
- Bak de burgers 2 tot 3 minuten op middelmatig vuur gaar aan elke kant.
- Bak de hamburger broodjes 5 minuten in de oven op 180 graden.
Bordopmaak
- Leg de hamburgers op het broodje met de mayonaise en rucola.
- Leg op de hamburger de rode kool en de gepofte aubergine.
- Garneer de burger af met gefrituurde uien.
Bestel ingrediënten