Vegan oliebol met kastanje champignons
4 personen
40 minuten
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 20 gr boter (vegan)
- 20 gr gist
- 8 gr zout
- 250 ml sojamelk
- 80 gr kastanje champignons
- 1 stuk rode peper
- 1 bos ui
- 4 gr gember
- 1 st sjalot
- 1 teen knoflook
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Meng de sojamelk met de vegan boter in een pan en voeg hier het gist aan toe. Zet het geheel zacht op het vuur.
- Doe de bloem in een mengkom en giet al roerend de sojamelk met gistmassa erbij.
- Voeg tot slot het zout toe.
- Bedek de kom met een uitgeknepen natte doek en laat het beslag voor ongeveer 1 uur rijzen.
- In afwachting van het gerezen beslag bereiden we de vulling voor. Hak de gember, rode peper, knoflook en sjalot fijn en bak ze aan. Snijd de champignons in plakken en voeg ze toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep het gerezen beslag voorzichtig met een grote ijslepel of een schep in de frituur op 175°C. Bak de oliebollen circa 6 minuten.
- Haal de oliebollen met een draadspaan uit de olie en laat ze goed uitlekken op papier.
Bordopmaak
- Snijd de warme oliebollen open.
- Vul ze met de gebakken kastanje champignons.
- Maak het geheel af met fijn gesneden bosui.
Serveer deze vegan oliebollen met kastanje champignons als een heerlijk en hartig alternatief voor de traditionele oliebol. Geniet van een smaakvolle traktatie!
Bestel ingrediënten