Vegetarische borrelplank met zoete aardappelfrietjes, olijven, groente chips en hummus
4 couverts
15 minuten
vegetarisch
Ingrediënten
- 80 gr Soleggiato Italiaanse olijven
- 6 st Chaupain witte desem broodvingers
- 6 st Nina pita cocktail à 18 gr
- 65 gr aïoli
- 55 gr Hellmann’s vegan mayo
- 160 gr Ardo zoete aardappelfrietjes
- 55 gr gemengde groentechips
- 4 of 8 stuks Heeren van Loosdrecht groentemannekes à 30 gr
Hummus:
- 45 gr hummus
- 5 gr pijnboompitjes
- 2 ml olijfolie
Crudités:
- 45 gr rode paprika
- 45 gr bleekselderij
- 45 gr winterpeen
- 25 gr radijs
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en bak hier de broodvingers ca. 8 minuten en de pitabroodjes ca. 4 minuten in.
- Frituur de groentemannekes goudbruin in de friteuse (ca. 8-10 minuten), laat ze uitlekken op keukenpapier en doe ze in een schaaltje.
- Frituur de zoete aardappelfrietjes in ca. 5 minuten krokant in de friteuse, laat uitlekken en doe ze in een schaaltje. Meng er eventueel wat fijngesnipperde bladpeterselie door.
- Snij de groentes voor de crudité in batônettes en doe dit in een schaaltje.
- Laat de olijven uitlekken en doe ze in een schaaltje/tipje.
- Doe ook de aïoli, mayonaise en hummus in een schaaltje/tipje. Strooi wat pijnboompitjes over de hummus en druppel hier wat olijfolie op. Naar wens kan de hummus met koriander en de aïoli met cress gegarneerd worden.
Bordopmaak
- Verdeel de schaaltjes op een plank of dienblad en dresseer de broodvingers, pitabroodjes en groentechips ertussen.
Bestel ingrediënten