Vegetarische rendang met atjar en pinda crumble
4 couverts
vegetarisch
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Vegetarische Slager.
Ingrediënten
- 250 gr uiensnippers
- 35 gr zonnebloemolie
- 45 gr rendang boemboe
- 10 gr gember puree
- 10 gr knoflook puree
- 1 gr kurkuma
- 5 gr limoenblad
- 3 dl kokosmelk
- 5 gr ketjap manis
- 800 gr NoChicken shoarma
- 200 gr taugé
- 500 gr basmati rijst
- 200 gr atjar
- 5 gr koriander
- 30 gr pindacrumble
Bereidingswijze
- Smoor de uiblokjes in de olie en voeg hier de boemboe, gember en knoflook aan toe. Bak het geheel kort mee.
- Kneus het citroengras en voeg deze samen met de limoenblaadjes, ketjap en de kokosmelk toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het gedurende 15 minuten rustig garen.
- Bak de vegetarische shoarma bij voorkeur ontdooid in wat olie bruin.
- Meng de vegetarische shoarma door de saus.
- Maak de taugé schoon en kook de rijst.
- Draai de pinda's kort in de keukenmachine tot je een mooie crumble hebt.
Bordopmaak
- Verdeel de rijst over de kommen en schep de rendang erbij.
- Maak het gerecht af met de taugé, atjar, koriander en wat pinda crumble.
Bestel ingrediënten