Vegetarische schnitzel op briochebrood met zoetzure sjalotten en tartaarsaus
4 couverts
vegetarisch
Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door Vegetarische Slager.
Ingrediënten
- 75 ml rijstazijn
- 50 gr kristalsuiker
- 4 st banaansjalot
- 1 st sjalot rond
- 1 st augurk
- 10 gr kappertjes
- 20 gr bieslook
- 2 st gekookte eieren
- 200 gr Hellmann's vegan mayonaise
- 1 st kropsla
- 3 st radijs
- 4 st NoSchnitzels
- 4 plakken brioche brood
- 1 bosje fijne waterkers
- 1 bakje bloedzuring
Bereidingswijze
- Maak de banaansjalotten schoon en snijd ze in ringen.
- Kook de rijstazijn samen met de suiker en voeg hier de gesneden sjalotten aan toe. Laat het geheel vervolgens afkoelen.
- Voor de tartaarsaus snijden we de sjalot, augurk, kappertjes en bieslook fijn. Snijd ook de gekookte eieren in kleine stukjes.
- Meng de gesneden ingrediënten met de vegan mayonaise.
- Was en droog de kropsla. Snijd de bieslook fijn en snijd mooie dunne plakken van de radijs op de mandoline.
- Bak de vegetarische schnitzels aan beide kanten in de zonnebloemolie. Halveer de schnitzels en rooster de brioche in en broodrooster.
Bordopmaak
- Beleg het geroosterde briochebrood met de sla, schnitzel en de tartaarsaus.
- Maak het geheel af met de zoetzuur, radijs, waterkers, zuring en wat bieslook.
Bestel ingrediënten