Vegetarische Wellington met spinazie, walnoten en paddenstoelen
4 couverts
50 min
vegetarisch
Ingrediënten
- 300 gr kastanje champignon
- 400 gr spinazie
- 1 vel bladerdeeg
- 3 takjes tijm
- 2 st eieren
- 10 gr knoflook
- 60 gr sjalot
- 30 gr paneermeel
- 50 gr walnoot
- 2 gr zeezout vlokken
Bereidingswijze
- Snipper de ui en knoflook fijn. Was de spinazie en maak goed droog. Hak de walnoten fijn.
- Snijd de champignon in fijne stukken en bak met de helft van de knoflook en tijm net zo lang tot het vocht eruit is. Maak op smaak met peper en zout.
- Roerbak de spinazie in een hete pan met sjalot en de rest van de knoflook en voeg hier de gehakte walnoten, paneermeel en wat zout aan toe.
- Rol de bladerdeeg uit en leg gelijkmatig op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Strooi een beetje paneermeel in het midden van het bladerdeeg waar de vulling komt. Zorg dat de spinazie goed droog is en verdeel over het midden van het bladerdeeg. Leg hier bovenop de paddenstoelen.
- Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en rol het deeg op. Snijd, zo nodig, de zijkant van het bladerdeeg af zodat het een gelijk geheel wordt.
- Klop de eieren los en strijk dit over het bladerdeeg heen. Strooi bovenop de Wellington wat losse zeezoutvlokken.
- Bak af in 30 minuten op 180°C in de oven, totdat de Wellington mooi bruin en knapperig is.
Bordopmaak
-
Serveer de Wellington op een houten plank.
Wijntip
Jean Lefort Bourgogne Pinot Noir
In zijn rol als rasverleider brengt Pinot Noir een ongekend karakter van sensuele geuren, een zuivere, fluweelzachte textuur die je laat watertanden en je af doet vragen of je ooit eerder zoiets hebt ervaren. Deze rode Bourgogne heeft alles: Aardbeien, frambozen, intens en verleidelijk, fris en opwekkend, lichte kruidigheid
Bestel ingrediënten