Verstegen Colorozozout
Op voorraad
- Merk
- Wijnhuis
- Verstegen
- Verkoopeenheid
- Emmer 5 Kilo
- Productnummer
- 2000222
Productomschrijving Wijnomschrijving
Nitriet zorgt in rauwe vleeswaren voor de omzetting van myoglobine naar nitrosomyoglobine die het product een rode kleur geeft. Bij verhitte vleeswaren ontstaat uit nitrosomyoglobine het rozerode nitrosomyochromogeen. Het nitriet dat niet heeft gereageerd (het rest-nitriet) is overgebleven voor de remming van de groei van ongewenste bacteriën. Omdat nitriet een zeer giftige stof is, staat het Vlees- en Vleeswarenwetbesluit slechts het gebruik van Colorozozout (kleurzout) toe.
Ingrediënten
Ingrediënten: zout, 0,6% conserveermiddel: natriumnitriet.
Voedingswaarden
Per 100g/100ml | |
---|---|
Energie | |
Vetten | 0 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 0 g |
waarvan suikers | 0 g |
Eiwitten | 0 g |
Zout | 97,5 g |
NB: Wij doen ons uiterste best om de juiste ingrediënten en voedingswaarden weer te geven, echter verandert dit door productoptimalisatie van leveranciers regelmatig. Ingrediënten en voedingswaarden declaraties zijn onder voorbehoud en dienen zelf ter controle te worden nagezien op het desbetreffende etiket.