Winter Sangria met rode wijn en cranberry, granaatappel en Cointreau
- 500 ml Pedales Tempranillo
- 250 ml cranberrysap
- 100 ml Cointreau
- Sap van 4 hele mandarijnen
- 3 eetlepels honing
- 2 kaneelstokjes
- 2-3 steranijs
- Schijfjes van 2 mandarijnen
- Plakjes (of sterren) van 2 appels
- Handje granaatappelpitjes
Bereidingswijze:
-
Meng in een karaf de rode wijn met het cranberrysap en het sap uit de mandarijnen.
-
Los de honing op in een paar eetlepels kokend water en roer dit ook door de aangelengde wijn samen met de Cointreau. Pas de hoeveelheid Cointreau naar smaak aan.
-
Proef de Sangria en pas deze aan naar jouw voorkeur. Als het te sterk is, voeg dan meer sap toe. Als het niet zoet genoeg is, voeg dan wat extra honing toe. Als je meer alcohol wilt, voeg dan extra Cointreau toe. Hierdoor kun je je eigen draai aan de Sangria geven.
-
Voeg tenslotte de granaatappelzaadjes, het kaneelstokje en de plakjes appel en mandarijn toe. Laat de Sangria minstens 2 uur in het fruit trekken voordat je deze uitschenkt. Voeg eventueel ijsblokjes toe om het lekker koel te serveren.
Feestelijke tip:
-
Om de glazen een feestelijk tintje te geven, kun je eventueel met een koekjesvorm sterretjes uit de appel snijden en deze op de rand van de glazen plaatsen.