Winterse Kaasfondue met een trio van paddenstoelen
4 personen
40 minuten
vegetarisch
Ingrediënten
- 400 ml witte wijn
- 400 g Emmentaler
- 100 g Oudwijker Fiore
- 100 g Blauw schimmel
- Sap van 1 limoen
- 1 el maïzena
- 1 el cepes poeder
- 1 takje tijm
- 250 g kastanje champignons
- 250 g champignons, fijngehakt
- 4 portobello's
- 1 stokbrood
Bereidingswijze
- Breng de witte wijn, tijm en limoensap aan de kook.
- Rasp de kazen en voeg ze in delen toe aan het mengsel. Zorg ervoor dat de fondue niet kookt.
- Maak een papje van de maïzena en voeg dit al roerend toe aan de kaasfondue.
- Voeg het cepes poeder toe en roer goed door.
- Snijd de portobello's in 4 stukken en rooster ze samen met de rest van de paddenstoelen en het stokbrood in een voorverwarmde oven gedurende 6 minuten op 200 °C.
Bordopmaak
- Snijd het stokbrood in gewenste stukken en leg het in een broodmand.
- Leg de paddenstoelenmix op een groot bord.
- Serveer 4 kleine borden als bijgerecht.
- Giet de kaasfondue in een fondueset.
Bestel ingrediënten