Winterstamppot met witte bonen en een jus van bockbier
4 personen
1 uur
Ingrediënten
- 300 g witte bonen
- 300 g boterbonen
- 450 ml kookroom
- 2 blaadjes laurier
- 200 g groentebouillonpoeder
- 1100 ml water
- 50 g vleesjus
- 30 ml Bockbier
- 30 ml water
- 1 teen knoflook
- 25 ml rijstazijn
- Zout en peper naar smaak
- 300 g Cavolo Nero (palmkool)
- 200 g spek
- 1 ui
- Stamppotstamper
Bereidingswijze
- Week de bonen minimaal 4 uur in ruim koud water.
- Kook de bonen in circa 45 minuten gaar met laurier, knoflook en groentebouillon. Zorg ervoor dat de bonen goed zacht zijn. Verwijder de laurier en laat de bonen uitlekken in een zeef.
- Stamp de uitgelekte bonen met rijstazijn, knoflook en kookroom tot een smeuïge stamppot.
- Snijd de Cavolo Nero in gelijke stukken en blancheer kort in ruim gezouten water.
- Bak de spekjes en gesneden ui goudbruin. Voeg de Cavolo Nero toe en bak kort mee. Breng op smaak met zout en peper.
- Breng de vleesjus aan de kook met het Bockbier en water.
- Serveer de bonenstamppot in het midden van het bord, schep het groenten en spekmengsel erbovenop en serveer de jus apart in een sauskom.
Bestel ingrediënten