Yakitori skewer met een marinade van teriyaki, honing en yuzu
4 couverts
1 uur
Ingrediënten
- 500 gr kippendijen filet
- 1 bos bosui
- 100 ml teriyaki saus
- 20 ml honing
- 2 ml yuzu
- 5 ml sesamolie
- 12 bamboe prikkers
- 1 st rode peper
- 7 gr sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Maak een marinade van de teriyaki, honing, yuzu en sesamolie.
- Snijd de rode peper flinterdun en voeg dit toe aan de marinade.
- Snijd de kippendijenfilet in kleine stukjes en leg deze voor 20 minuten in de marinade.
- Snijd de bosui in kleine stukjes van ongeveer 2 centimeter.
- Breng de kippendijen op smaak met gemalen peper en zout.
- Rijg de kip op de stokjes en doe er om en om een stukje bosui tussen.
- Grill de skewers om en om op de barbecue en schroei ze mooi dicht.
- Lak de skewers af met de marinade en gaar de skewers rustig verder aan de zijkant op de barbecue.
- Snijd flinterdun bosui ringetjes en rode peper.
Bordopmaak
- Leg eventueel een kleine groene salade op het bord.
- Leg de skewers speels over elkaar heen op het bord en garneer deze af met de fijngesneden bosui en rode peper.
- Strooi als laatste sesamzaadjes over het geheel.
Bestel ingrediënten