Zalm Carpaccio met mixed Shiso cress en peterselie-pijnboompit dressing
4 personen
10 minuten
Ingrediënten
- 320 gram gerookte zalm
- Mixed shiso cress
- 1 stengel bleekselderij
- 50 gram pijnboompitten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel knoflook
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze licht goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.
- Maak de dressing door de olijfolie, citroensap, fijngehakte knoflook, geroosterde pijnboompitten en gehakte peterselie te mengen. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd met een dunschiller dunne linten van de bleekselderij en meng ze met de mixed shiso cress in een kom.
Bordopmaak
- Leg de dungesneden plakjes zalm op het bord, zodat ze elkaar overlappen en een laagje vormen.
- Schep in het midden van het bord de salade van gemixte shiso cress en bleekselderij.
- Besprenkel de zalm en de salade met de heerlijke peterselie-pijnboompit dressing.
Bestel ingrediënten
- Smoked Salmon Zalm Koud Gerookt Atlantisch Gesneden Ca 1000 Gram DiepvriesSmoked SalmonKiloprijs4760030