Zalm gemarineerd in rode biet met kaviaar en venkelsalade
4 couverts
45 minuten
Ingrediënten
- 300 gr zalm
Marinade
- 35 gr witte gember
- 5 gr suiker
- 10 gr grof zeezout
- 1 gr gestampte peper zwart
- 45 gr bietensap
- 55 gr gekookte bieten
Salade:
- 40 gr venkel
- 12 gr Vreuger dille tuinkruidendressing
Feuilleté:
- 0,5 gr roze peperkorrels
- 1 ei
- 2 feuilleté de brickvellen
- 2 gr dragon
Garnering:
- 20 gr kaviaar
- 1 bakje affilla cress
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten voor de marinade in de keukenmachine en draai deze tot een fijne massa. Marineer hier de zalm 24 uur in. Haal de zalm uit de marinade en snijd in de gewenste maat.
- Snijd de venkel in lange, dunne linten. Meng de dressing door de venkelreepjes.
- Splits het ei, snijd de dragonblaadjes en kneus de peper. Bestrijk een brickvel met eiwit en strooi hier de dragon en peper over.
- Leg hier weer een brickvel bovenop en plaats beide vellen tus en twee siliconenmatjes. Bak ze in circa 10 minuten krokant in de oven op 180°C.
- Laat de vellen afkoelen en breek ze in stukjes op de gewenste groote.
Bordopmaak
- Verdeel nu de blokjes zalm over 4 borden en schep torentjes venkelsalade tussen de zalmblokjes.
- Steek een krokantje in de zalm en schep er een toefje kaviaar naast.
- Prik als laatste een takje cress in de venkelsalade.
Bestel ingrediënten