Zeeuws mosselpannetje met groenten, kruiden en Texels Skuumkoppe
4 couverts
10 minuten
Ingrediënten
Mosselpannetje:
- 3 kg mosselen
- 30 cl Texels Skuumkoppe bier
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 gr mosselgroenten (prei, wortel, selderij)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 1 laurierblaadje
- 2 takjes citroentijm
- Mosselkruiden naar smaak
- Verse peterselie, fijngehakt
Brood:
- 1 Turks brood (Pide)
- 180 gr kruidenboter
Bereidingswijze
-
Voorbereiding:
- Spoel de mosselen grondig onder koud stromend water. Verwijder de baarden en gooi mosselen weg die beschadigd zijn of niet sluiten na een tik erop.
Mosselpannetje:
- Verhit de olijfolie in een grote mosselpan op middelhoog vuur.
- Voeg de sjalot en mosselgroenten toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg het laurierblad en de citroentijm toe aan de pan en breng op smaak met de mosselkruiden.
- Giet het Texels Skuumkoppe bier in de pan en breng aan de kook. Laat het mengsel ongeveer 2-3 minuten koken om de alcohol te laten verdampen en de smaken te laten mengen.
- Voeg de mosselen toe aan de pan en dek af met het deksel. Laat de mosselen ongeveer 5-7 minuten koken, of totdat alle mosselen open zijn. Schud de pan af en toe om ervoor te zorgen dat de mosselen gelijkmatig garen.
- Voeg de gehakte peterselie op het laatste moment toe en roer door de mosselen.
Brood:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bak de Pide in ca. 5 minuten af in de oven.
- Snijd het brood in gelijke stukken.
- Doe de kruidenboter in een schaaltje en serveer dit naast het brood.
Bordopmaak
- Serveer de mosselen in de mosselpan, zodat ze warm blijven.
- Leg het brood op een houten plank en serveer de kruidenboter ernaast.
Bestel ingrediënten