Gerookte eendenborst met asperges en chutney van banaan
4 couverts
15 min
Ingrediënten
- 300 gr gerookte eendenborst
- 200 gr groene asperge
- 12 ml olijfolie
- 8 gr rucola
- 12 gr radijsscheuten
- 11 ml appelsap
- 5 gr suiker
- 10 ml citroensap
- 5 gr rode peper
- 45 gr banaan
- 6 gr gember
Bereidingswijze
- Snijd de groene asperge door de helft marineer ze in de olijfolie en peper en zout. Snij de eendenborst in plakjes.
- Schil voor de chutney de banaan en snijd in blokjes. Karamelliseer de suiker in een pannetje, voeg de banaanblokjes toe en blus af met appelsap en citroensap.
- Schil en snij de gember fijn, was en ontpit de chilipeper en snijd ook fijn, voeg beide toe, laat nog 2 minuten sudderen en laat afkoelen.
Bordopmaak
- Maak roosjes van de eendenborst. Leg die speels over de lengte van het bord en steek daartussen de gemarineerde asperges.
- Maak twee quenelles van de bananenchutney en leg die aan het uit einde van het bord.
- Dresseer over het geheel met rucola sla en radijsscheuten.
Wijntip
Baron Fuente Champagne Brut Grande Reserve
In de geur is deze Champagne Baron Fuenten Grande Reserve Brut vol en complex, veel indrukken van appel, peer en perzik maar ook toast, gebrande noten en brioche. De smaak is zacht en rond, een hele zachte mousse en volop fruit. Wat een topper, wel een champagne voor de kenners, want hij is stevig en krachtig.
Bestel ingrediënten