Platvissen

in alle kleuren

De Noordzee brengt veel variatie aan platvissen met zich mee. Een groot deel hiervan vindt u terug op de menukaart van menig restaurant. Met name de vissoorten met veel vlees, een goede smaak en een relatief eenvoudige verwerking zijn populair.

Onze schol, tong,  tarbot, griet en rog worden duurzaam gevangen met de Pulswing-methode. Hierbij wordt de bodem van de zee minder beschadigt. 

Puur of bereid

Duurdere platvissoorten zoals tong, tarbot en griet komen vaak puur en onbehandeld op de markt. Goedkopere platvissoorten als schol, schar en bot zijn juist
interessanter als ze eerst bereid worden. Denk hierbij aan paneren, bakken of in beslag frituren.

Het hele jaar door 

Platvissen zijn bijna het hele jaar door verkrijgbaar op  de visafslag. Wel is er verschil te zien in het volume platvissen: de hoeveelheid en de kwaliteit van de aanvoer verschilt per seizoen. Dit bepaalt ook de prijs. Tegen het eind van het jaar begint een deel van de platvissen kuit te vormen. Eind mei is alle platvis weer kuitvrij. Ongeveer een maand later is alle platvis vol en vlezig en kan er weer volop gevangen worden.

Platvissen van Hocras

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Ga verder of terug naar

Vis van Hocras

Rondvissen

Schaal- en schelpdieren

Ik heb eenvraag