Poké en buddha bowls
Een gerecht waar veel Aziatische producten in worden verwerkt is de poké bowl. Eigenlijk is dit van origine geen Aziatisch gerecht maar komt het uit Hawaï. Het is overgewaaid naar Japan en zien we tegenwoordig in bijna elk land.
Een poké bowl bestaat uit één schaal vol met gesneden verse groenten en rauwe, verse, gemarineerde vis. Poké op traditionele wijze wordt gemaakt met tonijn, al zien we steeds meer combinaties met zalm, tofu, feta, kip en biefstukreepjes.
De poké bowl is een echte trend en speelt goed in op de snelle maatschappij waar men steeds vaker snel, maar toch gezond wil eten. Het is een veelzijdig voor- of lunchgerecht voor op jouw menukaart.
Het grote verschil tussen poké bowl en buddha bowl is eigenlijk dat de poké bowl met als basis rijst en vis gerelateerd is en een buddha bowl meestal vegetarisch met groenten, zaden, maar beide zijn als volledige maaltijd bedoeld en is rijk aan vitaminen en voedingsstoffen, de buddha bowl valt meestal wel goedkoper uit daar hier geen vis in aanwezig is zoals tonijn en zalm.
Een poké of buddha bowl kan je prima inzetten om in te spelen op de seizoenen. Vooral seizoensgebonden, lokale producten bieden een toegevoegde waarde en zijn daardoor aantrekkelijk voor je gasten.