Seacuterie & ceviche
We zien dat er veel minder vlees wordt gegeten en dat de technieken die voorheen op vlees werden toegepast - het drogen, kruiden, pekelen, roken en fermenteren - nu ook massaal voor visproducten worden gebruikt. Het zijn heerlijke delicatessen zoals octopussalami, schaaldierenworst en zwaardvisham.
De seacuterie van vis een leuke vistrend voor deze zomer, de beste seacuterie komt vers uit de zee, vergezeld met een glaasje champagne of Chablis in goed gezelschap.
Wat is chevice
Chevice is eigenlijk precies het tegenovergestelde van een seacuterie, het is niks anders dan dun gesneden plakjes of blokjes verse rauwe vis, gegaard in citroen of limoensap. Vervolgens wordt de vis verder op smaak gebracht met bv chili peper, zout, gember, sinaasappel, rode ui, koriander, venkel, grapefruit, kruiden, knoflook.
Let op!
De bereiding is van een rauw product, dus neem alle hygiëne maatregelen goed in acht.