Duurzaam rundvlees van Hocras

In het uitgebreide rundvleesassortiment van Hocras vind je vlees van verschillende rassen. Ieder ras heeft zijn eigen bijzonderheden qua leefomgeving, uiterlijk en natuurlijk vleeskwaliteit. Hocras heeft twee verschillende duurzame kwaliteit labels in haar assortiment, naast de al bekende en gevoerde lijn, Premium select-label, hebben we nu nieuw in ons assortiment rundvlees met het HolBlauw-label. Wat houdt dit precies in en wat betekent dit voor de smaak en kwaliteit van het rundvlees? Wij leggen het je graag even uit.

 

Nieuw bij Hocras: rundvlees van het label "HolBlauw"

Nieuw bij ons in het assortiment is rundvlees met het "HolBlauw" label: Nederlands rundvlees van kwaliteit. Een vertrouwelijk stukje Nederlands vlees, afkomstig van Nederlandse melkvee- en vleesveehouders. Onder het HolBlauw-label valt uitsluitend Nederlands vrouwelijk rundvlees met een leeftijd tussen de 18 en 20 maanden. De koeien worden geboren, gemest, geslacht en uiteindelijk ook verwerkt in Nederland, de footprint per stukje vlees is dan ook een stuk kleiner dan een regulier stukje rundvlees.

 

 

Unieke voersamenstelling

De koeien worden gevoerd door 60% ruwvoer van lokale afkomst, voornamelijk gras en mais. De ander 40% worden ze runderen gevoerd door bijproducten als aardappelschillen en bierbostel, een restproduct van de bierbrouwerij, wat zeer eiwit- en energierijk is. Door de eiwitrijke voeding wordt de botgroei van de jonge kalveren extra gestimuleerd. De unieke voersamenstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de zelfvoorzieningscyclus van de koeien.

 

Goed voor dierenwelzijn en het milieu
Het rundvlees van het HolBlauw-label wordt duurzaam geproduceerd met behulp van de volgende punten:

Het geeft het vrouwelijke rund en de boer een toekomst met continuïteit:
De Nederlandse melkveeboer is genoodzaakt te kalveren om de melkproductie voort te zetten. Er wordt een afzet mogelijkheid van kalveren gecreëerd, wat voorkomt dat de melkveestapel groeit. De Nederlandse melkveehouder heeft daardoor een toekomst met continuïteit op de lange termijn om te blijven boeren.

Inzichtelijke keten
De gehele keten bevindt zich in Nederland, hier worden de kalveren geboren, gemest, geslacht én verwerkt.

De footprint per stukje vlees is een stuk kleiner dan een regulier stukje rundvlees.

Korte reisafstanden voor het vee
Veel rundvlees dat in Nederland wordt gegeten komt uit het buitenland. Een bekend land met een grote vleesafzet is Argentinië. De footprint van een Argentijnse biefstuk is dan ook exponentieel groter dan een biefstukje van ons HolBlauw-label.

Geen antibiotica gebruik in de keten
De runderen worden uitsluitend natuurlijk gevoed met mais, gras en natuurlijke bijproducten.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Het Premium Select-label: de dubbeldoel koe

Koeien die hun leven lang melk geven en onder uitstekende leefomstandigheden in open stallen en groene weiden gehouden worden, leveren bijzonder vlees op. Door deze leefwijze krijgt het vlees een mooie structuur en een perfecte verhouding tussen vlees en intramusculair vet. Bovendien is het duurzaam, omdat deze koeien zowel melk als vlees geven. Vandaar de naam 'dubbeldoel' koe.

 

Wat is intramusculair vet?
Dit zijn kleine vetadertjes die door het vlees heen lopen. Deze vetadertjes smelten tijdens de bereiding en juist dát maakt het vlees zo mals en ongelofelijk lekker. Vleessoorten met een hoog percentage intramusculair vet lenen zich uitstekend voor een lange rijping, waardoor het malser wordt en een vollere smaak krijgt.

 

Nat rijpen
Bij 'nat' rijpen wordt vlees vacuüm verpakt en in een koelcel met een temperatuur tussen de 0 – 2°C gehangen.

De eiwitverbindingen in het vlees worden op natuurlijke wijze afgebroken, waardoor de houdbaarheid wordt verlengd. Zodra vlees uit een vacuümverpakking komt, heeft het een half uur nodig om te herstellen.

 

Droog rijpen (dry-aged)
Bij 'droog' rijpen wordt onverpakt vlees in een speciale kast gelegd, waarin door een hoge luchtvochtigheid en luchtcirculatie het vocht in het vlees verdampt en natuurlijke enzymen het harde spierweefsel afbreken. Hierdoor wordt het vlees mals en krijgt het een intense smaak. Droog rijpen duurt zeker 4 weken en werkt vooral bij vlees met een laag vet. Droog gerijpt vlees kun je prima kort op hoog vuur aanbraden, maar moet daarna op laag vuur langzaam gegaard worden.

 

Het Premium Select-label
Alle delen van de dubbeldoelkoe zijn lekker; van T-bone tot entrecote en van rib-eye tot aan bavette, côte de boeuf en sukade. Het vlees wordt in grote delen bij onze slagerij aangeleverd en verwerkt door onze eigen slagers. Het heerlijk malse en smaakvolle vlees van de dubbeldoelkoe is bij Hocras verkrijgbaar onder het Premium Select-label.

 

 

 

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Ga verder of terug naar

Van Boer tot Bord

Van Akker tot Bakker

Zuivel van de Boer

Ik heb eenvraag