Gerechten om bij op te warmen
Buiten is het koud, maar in jouw zaak is het heerlijk warm en gezellig: dé plek om even op te warmen met iets lekkers. Tijdens de koude dagen hebben gasten meer behoefte aan een stevige maaltijd of een warm gerecht als lunch. Lok ze daarom naar binnen met een winters weekmenu, buiten de kaart om. Wat dacht je bijvoorbeeld van kaasfondue, stevige Hollandse pot of een verse maaltijdsoep? Simpel, smaakvol en perfect voor het seizoen.
Kaasfondue
Als er één gerecht is dat direct zorgt voor een knus en winters gevoel, is het wel kaasfondue. Ga voor een klassieke Zwitserse kaasfondue met Gruyère en Emmentaler kaas of kies voor een trio van boerenkaas, geitenkaas en blauwader. Een andere leuke optie is een Italiaanse fondue met Parmigiano Reggioano en gorgonzola.
Stamppot
Bij een koude, winterse dag hoort natuurlijk een stevige maaltijd. Stamppot is hiervoor hét perfecte gerecht. En hoewel Hollandse boerenkool met worst of hutspot met spek het altijd goed doen, is het ook leuk om hier eens mee te variëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Oosterse stamppot met spruitjes of een stamppot van truffelaardappel met andijvie?
Maaltijdsoep
Soep is een heerlijk voorgerecht, maar tijdens de koude maanden ook geliefd als lunch. Voeg bijvoorbeeld een ambachtelijke erwtensoep toe aan het weekmenu als de temperaturen buiten rond het vriespunt zijn – het ultieme wintergevoel! Maar ook een romige pompoensoep doet het vaak goed. Liever een wat frisser gerecht? Kies dan voor een verse broccolisoep met munt en room.