Jus & Fonds

Een goede fond of glace is echt de fundering in je keuken en wordt onder andere gebruikt voor bouillon, jus en sauzen.

Een jus is een hele sterke bouillon en is vaak de basis voor je saus. Laat je de jus inkoken? Dan wordt het sterker en krijg je uiteindelijk een fond.

Een (demi)-glace is een nog sterker ingekookte fond. Een goede fond of glace is dan ook een behoorlijk arbeidsintensief proces. 

 

Een goede jus of fonds in je keuken zonder te veel handelingen? Wij hebben diverse opties voor je in huis.

 

Maître Cuisine
Maître Cuisine biedt excellente basis producten speciaal ontwikkeld voor de chef, uit de klassieke Franse keuken. De Glaces van Maître Cuisine leveren de professionele kok tijd op in de keuken en vormen de perfecte basis of finishing touch voor heerlijke sauzen, bouillons en soepen. Alle producten zijn ambachtelijk bereid, glutenvrij, lactose vrij én clean label. Daarnaast zijn we de enige in (koel)vers!


Culinair convenience
Alle producten zijn koelvers, hoog op smaak en geschikt om culinaire én authentieke gerechten mee te bereiden die veel tijd besparen in de professionele keuken.

Een goede fond is dan ook echt de fundering en onmisbaar in de keuken.

Puur & eerlijk
Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van pure, natuurlijke ingrediënten en zijn ons bewust van allergenenmanagement. Maître Cuisine is eerlijk en transparant over de grondstoffen die gebruikt wordt en waar deze vandaan komen.

Hocras heeft 6 verschillende glaces toegevoegd aan het assortiment. Het is nu mogelijk om Glace de Canard (eend), Glace de Gibier (wild), Glace d'Homard (kreeft), Glace de Veau (kalf), Glace de Volaille (gevogelte) en Glace de Champignon bij ons te bestellen.

Maître Cuisine

Geen producten gevonden voor deze selectie.

VOL5 Jus
Naast Maître Cuisine hebben is er nog een andere ambachtelijke saus. Vegetarisch Onwijs Lekker oftewel VOL5. De “Jus de Vegetable” is getrokken van 5 soorten groenten met een unieke kruiding. De jus is direct toe te passen op verschillende gerechten. Mocht je er een eigen draai aan willen geven dan kan je zelf de saus nog een finishing touch geven. De jus is de ideale snelle en smaakvolle oplossing om van vega gerechten maar ook vlees, vis en gevogelte gerechten een heerlijke beleving mee te geven.

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Om nog een duidelijk beeld te geven van de vegan jus, zijn hier de belangrijkste punten onder elkaar gezet:

 

  • Is vegan maar ook toepasbaar bij vis, vlees en gevogelte
  • Is heerlijk van smaak, plakkend aan de lippen met een vettig mondgevoel
  • Is ’ready to use’ en zeer geschikt voor een eigen ‘finishing touch’
  • Kan naar wens worden gereduceerd voor een nog diepere smaak
  • Bevat slechts één allergeen, namelijk selderij
  • Is verpakt in kookzakken met een inhoud van 1 liter
  • Wordt diepgevroren aangeleverd en heeft een t.h.t. van 2 jaar
  • Is ontdooid minimaal 10 dagen in de verpakking houdbaar

Bekijk hier onze jus

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Ga verder of terug naar

Optimaliseren foodcost

Sous-vide

80/20 principe

Ik heb eenvraag