Hollands kalfsvlees van de boerderij
Ons kalfsvlees komt over het algemeen van het zwartbonte ras Holstein Friesian. De kalveren worden zorgvuldig geselecteerd op gewicht, soort, ras en leeftijd voordat ze naar de kalfshouderij gaan. De kalverhouders waarmee we werken zijn aangesloten bij de Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV), waardoor we zeker weten dat de kalveren met veel passie en kennis worden gehouden en er een herkomstgarantie van elk dier kan worden afgegeven.
Onze kalfsvleesproducten hebben een uitmuntende kwaliteit. Dat komt onder meer doordat de hele keten aan strenge kwaliteitseisen voldoet. Zo groeien de kalveren onder de gunstige omstandigheden op met natuurlijke voeding en in ruime stallen met een fris stalklimaat. Het voer bestaat voor een belangrijk deel uit een mix van granen, maïs en stro dat afkomstig is van Nederlandse landerijen. Hierdoor heeft het vlees een natuurlijke roze kleur en een lekkere volle smaak. De boerderijen van kalverhouders zijn voorzien van ruim opgezette stallen, waarbij de kalveren leven in groepen met voldoende bewegingsvrijheid.
Holstein Friesian
Vanwege hun hoge melkproductie waren onze koeien in de 19e eeuw populair in o.a. Amerika. Daar werd verder gefokt met de dieren, welke de naam Holstein Friesian kregen. Toen de Amerikaanse
nazaten van de van oorsprong Friese koeien meer melk gaven, werd het nieuwe ras in de 20e eeuw weer teruggehaald naar Nederland. Sindsdien is de zwartbonte Holstein Friesian de meest voorkomende koe in Nederland.
Het assortiment
Hocras voert alleen jong, rosé kalfsvlees in haar assortiment. Kalfsvlees wat 'jong rosé' mag heten, komt van kalveren die maximaal acht maanden oud zijn. Rosé kalfsvlees kenmerkt zich door een gezonde roze vleeskleur, een fijne structuur en een volle smaak. Bovendien bevat kalfsvlees weinig calorieën vanwege een laag vet- en cholesterolgehalte. Het kalfsvlees kan daarom verantwoord gebruikt worden voor tal van variaties en overheerlijke gerechten.
Het kalfsvlees wordt bij de Hocras slagerij aangeleverd in technische delen. De technische delen worden snijklaar gemaakt en geportioneerd door onze slagers. Denk hierbij aan kalfshaas, -entrecote, -riblappen, -sukade en -ribeye, en uit de bovenbil worden bijvoorbeeld oesters, schnitzels en poulet gesneden.
Kalfsvlees producten
- Kalfsentrecote Rose Geportioneerd HollandsGratis account aanmakenMaak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.InloggenNog geen klant?Bekijk hier de mogelijkhedenKiloprijs3364982
- Bestellen vóór 19:00 > volgende dag leveringKalfsgehaktGratis account aanmakenMaak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.InloggenNog geen klant?Bekijk hier de mogelijkhedenKiloprijs3366061
- Kalfs Dunne Lende Steak Ready Hollands Ca 2000-4000 GrGratis account aanmakenMaak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.InloggenNog geen klant?Bekijk hier de mogelijkhedenKiloprijs3368314
- Kalfsschnitzels Rose HollandsGratis account aanmakenMaak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.InloggenNog geen klant?Bekijk hier de mogelijkhedenKiloprijs3369015