Rundvlees van Hocras

In het uitgebreide rundvleesassortiment van Hocras vind je vlees van verschillende rassen. Ieder ras heeft zijn eigen bijzonderheden qua leefomgeving, uiterlijk en natuurlijk vleeskwaliteit. In ons assortiment vind je alle verschillende bijzonderheden van deze rassen terug.

Belgisch Blauwe
De Belgische Blauwe, ook wel Belgische Witblauwe genoemd, is een echte vleeskoe. Van oorsprong is het een melk- en vleesras maar door selectiemethoden is het een vleesras geworden. Ze vallen op door hun zware, gespierde bouw en hun edele kop. Het vlees van deze koe is mager, mals en sappig dankzij de fijne spiervezels en weinig vet.

 

Blonde d'Aquitaine
De Blonde d’Aquitaine is een kruising tussen verschillende rassen en oorspronkelijk gefokt om dienst te doen als werkdier. Na een aantal jaren begon men het vlees van dit koeienras te waarderen. De koe geeft mager vlees met veel intramusculair vet, wat zorgt voor heerlijk mals vlees met een (zeer) laag cholesterolgehalte.

 

Fries Hollands ras
De Fries Hollandse koe is zwart-wit gevlekt.
Het Fries Hollandse ras is een dubbeldoelras met iets meer nadruk op melk dan op vlees. Nadat de koeien melk hebben gegeven, voert de boer ze nog een aantal maanden extra. Het vlees van het Fries Hollands ras heeft daarom veel intramusculair vet en dat maakt het vlees heerlijk mals.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Zwartbonte koe
De Zwartbont Fries Hollandse koe is gefokt uit de Fries Hollandse koe. Het is een authentiek rund, afkomstig uit Nederland. Het ras is geschikt voor zowel melk- als vleesproductie en wordt vaak als dubbeldoelras ingezet. Net als het Fries Hollands ras heeft het vlees veel intramusculair vet waardoor het heerlijk mals is.

 

MRIJ (Maas Rijn en IJssel rund)
MRIJ koeien zijn sterk en ruim van bouw met een forse kop met korte horens. Ze zijn roodbont van kleur en hebben meestal voor het grootste deel een witte vacht. Het MRIJ rund is een dubbeldoelras, geschikt voor zowel melk- als vleesproductie. De melk wordt gekenmerkt door een hoog eiwitgehalte. Het vlees heeft een stevige bite en een fijne structuur.

 

Aberdeen/Black Angus
De Aberdeen Angus is een ras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Aberdeen, Schotland. Rond 1870 werden de eerste stieren geïmporteerd in de Verenigde Staten. Dit ras staat bekend om de kwaliteit en met de juiste vetinfiltratie resulteert dit in uitzonderlijk smaakvol vlees. Hocras verkoopt alleen vlees van runderen van het pure Black Angus ras. In ons assortiment zitten alleen de twee hoogste kwaliteitsklassen: US Prime en US Choice. De runderen worden vanaf de geboorte 100% vegetarisch gevoerd met granen en gras. Vanaf 180 dagen voor de slachting krijgen zij uitsluitend maïs. Deze runderen geven bijzonder smaakvol vlees met de juiste vetinfiltratie.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

De beste keuze: Dubbeldoel!

Koeien die hun leven lang melk geven en onder uitstekende leefomstandigheden in open stallen en groene weiden gehouden worden, leveren bijzonder vlees op. Door deze leefwijze krijgt het vlees een mooie structuur en een perfecte verhouding tussen vlees en intramusculair vet. Bovendien is het duurzaam, omdat deze koeien zowel melk als vlees geven. Vandaar de naam 'dubbeldoel' koe.

 

Het Premium Select-label

Alle delen van de dubbeldoelkoe zijn lekker; van T-bone tot entrecote en van rib-eye tot aan bavette, côte de boeuf en sukade. Het vlees wordt in grote delen bij onze slagerij aangeleverd en verwerkt door onze eigen slagers. Het heerlijke malse en smaakvolle vlees van de dubbeldoelkoe is bij Hocras verkrijgbaar onder het Premium Select-label.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

 

 

Uitgelichte artikelen

 

 

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Ga verder of terug naar

Vlees van Hocras

Kalfsvlees

Ik heb eenvraag