Dumplings, dim sum en steamed buns
Natuurlijk mogen de heerlijke dumplings, dim sum, steamed buns en bapoa’s niet ontbreken. Heerlijke gerechtjes die je kan serveren als voorgerecht, bijgerecht of voor bij de borrel. Waarschijnlijk zeggen de namen van de gerechten je wel iets, maar hier nog even een opvrisser zodat je weet wat wat is.
Dumplings zijn dicht gevouwen deeghapjes gevuld met bijvoorbeeld groente, vis en vlees. Dumplings kan je ook serveren in een bouillon.
Gyoza’s komen uit Japan en lijken op de dumplings (die uit China komen). Gyoza’s zijn halve maanvormige deeghapje die voornamelijk gevuld zijn met varkensvlees en kool. Tegenwoordig worden de gyoza’s ook gevuld met rundvlees, lamsvlees, garnalen en groente voor de vegetariërs.
Dim sum zijn luxe oosterse hapjes die makkelijk te bereiden zijn met een steamer of stoofmandje.
Een wonton is echt een Aziatisch borrelgarnituur. De wontons zijn vaak heerlijk gevuld met kip of garnalen. De bereiding van de wonton is ideaal, ze zijn met een paar minute klaar in de frituur of in de airfryer.
De steamed bun kan je zelf vullen met je eigen creatie, tegenwoordig zijn de broodjes niet alleen nog maar wit, je kan ze nu veel verschillende kleuren serveren.
Tot slot hebben we de bapoa’s nog, een luchtig gestoomd broodje met een vulling van gemarineerde rund, kip, varken of een vegetarische variant. Vaak worden deze naturel gegeten maar je kan er ook chilisaus bij serveren.