Koken met de seizoenen
Ieder seizoen brengt weer nieuwe producten met zich mee. Want, niet alle producten zijn het hele jaar door verkrijgbaar of van goede kwaliteit. Daarom zijn we bij Hocras voorstander van koken met de seizoenen. Niet alleen om jouw gasten de beste smaakbeleving te geven, maar ook omdat het duurzamer en dus beter voor onze wereld is. Om je te inspireren zetten we ieder seizoen een mooi ingrediënt in de spotlight.
De kracht van knolselderij
Ons favoriete product van dit seizoen is knolselderij. Dit prachtige product is aromatisch, heeft een licht zoetige smaak en is bovendien gewoon afkomstig van eigen bodem. Zoals de naam al doet vermoeden, is het de knol van een selderij plant. Deze wintergroente is op allerlei manieren te bereiden en daarmee behoorlijk veelzijdig.
Gezondheidsvoordelen
Naast de heerlijke smaak en aroma, is deze groente ook nog eens heel erg goed voor je. De knol bevat namelijk veel minder koolhydraten dan bijvoorbeeld een aardappel en zit bomvol belangrijke vitamines en mineralen. Zo is de groente rijk aan kalium, calcium, magnesium en vitamine K. Kalium heeft een positieve invloed op de bloeddruk en calcium is onder andere goed voor de botten. Magnesium zorgt ervoor dat de calcium goed wordt opgenomen en vitamine K houdt calcium vast in de botten – dat noemen we nog eens superfood!
Koken met knolselderij
De groente is op allerlei manieren te bereiden: bakken, koken, stoven, als knolselderij soep of zelfs om te grillen. Wat dacht je bijvoorbeeld van knolselderij van de barbecue? Ook is het een goede vervanger voor de aardappel. Ga bijvoorbeeld eens voor gepofte knolselderij. Hierbij bak je een halve knol met de schil in een stuk aluminiumfolie voor 30 minuten op 220 graden in de oven. Breng op smaak en garneer met room of crème, zeezout en geraspte kaas voor een heerlijk winters gerecht om je gasten mee te verrassen.