Frozen Fish

Verse vis is nog altijd de favoriet, maar gelukkig wordt diepvries of ‘Frozen Fish’ allang
niet meer gezien als tweederangs vis. De voordelen zijn namelijk eindeloos, met als troef z’n betaalbaarheid!

 

vis op ijs

De voordelen van diepvries
Een langere houdbaarheid, meer gebruiksgemak en minder voedselafval. Het idee dat de kwaliteit en smaak minder wordt als je vis invriest is een mythe. Mits goed verwerkt, kan de kwaliteit zelfs beter zijn. Voorwaarde is wel dat de vis direct na de vangst aan boord wordt ingevroren. Hierdoor krijgen bacteriën geen kans en blijven de smaak en textuur van de vis perfect behouden. Wettelijk moet de temperatuur tijdens het invriezen aan boord lager zijn dan -18°C, maar in de praktijk is de temperatuur vaak nog veel lager: tot -30°C! Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van diepvriesvis absoluut gegarandeerd kan worden.

 

Hoe ontdooi je vis?
Als je tijd hebt kun je bevroren vis een dag van te voren naar de koelkast verplaatsen, laat de vis dan rustig ontdooien op een doek en zet hier eventueel een schaal onder om het smelt-water op te vangen. Heb je haast bij het ontdooien? Dan doe je er goed aan om de vis in een plastic zak te plaatsen en onder koud water te houden.

Het idee dat de kwaliteit en smaak minder wordt als je vis invriest is een mythe.

Frozen fish recepten

Gebakken Coquilles

Heilbot uit de oven

Meerval met saffraan risotto

Uitgelichte artikelen

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Ga verder of terug naar

Optimaliseren foodcost

Jus & Fonds

80/20 principe

Ik heb eenvraag