Low, slow & smoke
Een bekende en populaire barbecue techniek is ‘Low ‘N’ Slow’, met een beetje extra tijd en aandacht krijg je door deze methode heerlijke smaken van perfect gerookt vlees. Er gaat niets boven zoet mals vlees dat van het bot valt en wegsmelt op de tong. Wij leggen je graag uit hoe de methode in zijn werk gaat.
Het langzaam garen en roken van vlees begint allemaal met de juiste barbecue en tools. Met een Kamado kan je de temperatuur perfect regelen en op temperatuur houden. Op lage temperaturen het vlees indirect garen is mogelijk doordat er bijna geen warmte verloren gaat in de Kamado. Door langzame garing smelt het vet in het vlees en wordt de smaak optimaal opgenomen in het vlees.
Hoe gaat de low-slow-methode in zijn werking
Zoals vermeld, een barbecue met een gesloten deksel is een must voor deze bereiding. Zorg ervoor dat het vlees niet direct boven het vuur in de barbecue ligt, de barbecue moet dus groot genoeg zijn zodat je indirect kunt garen. Tijdens het garen van het vlees is het belangrijk om een temperatuur aan te houden van 70 tot 120 graden. Houd de temperatuur altijd 15 graden warmer dan de gewenste kerntemperatuur van het vlees. Tot slot is vocht erg belangrijk tijdens de bereiding. Spray of lak het vlees tussendoor af met vocht of een marinade, je kan ook een bakje water in de barbecue plaatsen om een hoge luchtvochtigheid in de barbecue te behouden.
Vergeet niet het vlees op smaak te brengen met de juiste kruidenrubs of marinade.
Tot slot is het wachten en geduld hebben!
Voordelen van slow cooking
Bij slow cooking wordt vis, vlees, groente en fruit met behoud van de structuur op lage temperatuur langzaam bereid en blijven smaak, vitaminen en mineralen beter bewaard. Bovendien gaart vlees gelijkmatiger en is het malser dan bij de bereiding op hoge temperaturen.
Bij garen op lage temperatuur krimpt het collageen (het eiwit dat vlees bindt) en verandert het in gelatine, dat langzaam smelt en zijn rijke smaak afgeeft. Doordat het garen op lage temperatuur gebeurt wordt de structuur niet beïnvloed en blijven alle voedingstoffen en aroma’s behouden.
Low & slow recepten
Het resultaat is een gelijkmatig gegaard product met geweldige smaak en structuur. Op deze manier kunnen vlees, vis, groente en zelfs vruchten bereid worden.
Producten geschikt voor slow-cooking:
- Krull Varkensspareribs Naturel Diepvries Doos Ca 10 KgKrullGratis account aanmakenMaak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.InloggenNog geen klant?Bekijk hier de mogelijkhedenKiloprijs3363314
- Krull Varkensprocureur Heel Per Stuk Ca 2000 GrKrullGratis account aanmakenMaak direct een gratis account aan via onderstaande link. Zodra je een account hebt en ingelogd bent heb je direct toegang tot onze prijzen.InloggenNog geen klant?Bekijk hier de mogelijkhedenKiloprijs3368059
Sous-vide oplossingen voor snelheid in de keuken
Voor jou, als ondernemer, speelt tijd en geld ook een rol. Het is voor jou belangrijk om efficiënt te koken en toch je eigen signatuur te bieden. Daarom hebben wij diverse sous vide gegaarde vleessoorten, die hierbij van dienst kunnen zijn. Alles gegaard van verse, hoogwaardige producten. Bereid deze producten op de BBQ, Kamado, grill of gewoon in de oven, waar je tijdens de bereiding je eigen touch kan geven met een lak of met een toevoeging van een intense smoke flavour. De sousvide bereiding kan je natuurlijk ook zelf doen, hier leggen we het je uit.
Wij doen de mise en place, zodat jij snel kunt werken in de keuken - op het moment dat het jóu uitkomt. Het bereide voedsel is vrijwel serveer-klaar, wat de werkdruk in piektijden verlaagt. Na de gewenste finishing touch is het gerecht binnen enkele minuten klaar om te serveren.